© 2018 Basterrechea - Tejada arquitectes SLP
Share
ca es
Espai Públic

Dinamització comercial i econònica del centre de Palau-Solità i Plegamans

La idea de partida ha estat introduir en la urbanització dels carrers criteris de prioritat de circulació per al vianant. L’objectiu és que aquest tingui la màxima accessibilitat possible a tots els edificis, equipaments i comerç de l’àmbit d’actuació, sense canvis de nivell ni barreres arquitectòniques. D’aquesta forma s’afavoreix l’ús de l’espai públic a escala humana i la dinamització econòmica de l’àmbit d’actuació.
Els espais son limitats, els carrers relativament estrets. La veritable actuació consisteix en netejar l’espai d’elements que destorben el seu ús immediat i franc i en canviar l’ús predominant del carrer.
Com a opció arquitectònica, s’ha emprat un nombre mínim d’elements per a aconseguir que l’espai públic sigui el més diàfan possible amb una lectura fàcil. Tot això fa incrementar la qualitat de la seva percepció.
- Ús de plataforma única a la secció dels carrers: tot el paviment està a la mateixa cota, sense canvis de nivell, amb les pendents adients per a l’escorrentia de l’aigua pluvial i recollida al eix del carrer en una línia de rigola i embornals.
- Establiment de l’ús prioritari del vianant a tot l’àmbit
- Limitació del trànsit rodat a veïns (entrada i sortida de guals) i operacions de càrrega i descàrrega de les botigues i els establiments d’hosteleria, excepte al Passeig de la Carrerada que es transformà en un carrer de prioritat invertida.

  • ANY

    2010

  • LLOC

    Palau-Solità i Plegamans

  • CLIENT

    Ajuntament de Palu-Solità i Plegamans

  • SUP.

    6331 m2

Share project

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies